Vi lyfter ditt hem eller lokal till nästa nivå

Sedan starten i mars 2016 har vi inrett lägenheter, hus och lokaler med helt olika förutsättningar. I alla projekt har vi fokuserat på att sätta en personlig prägel på inredningen som alltid utgått från de drömmar och behov som uppdragsgivaren har. Med erfarenhet av renovering och inredning från både privata bostäder och kommersiella lokaler för kunder som The Boston Consulting Group, Volvo Car Mobility, Mr Green, Prototyp och Zmarta känner vi oss trygga med att leverera under de flesta förutsättningar. Fler bilder och inspiration från några av våra projekt hittar ni här nedanför. Tveka inte att kontakta oss för att höra mer om vad vi kan göra för just er.  


JAKOBSBERGSGATAN
Mobilitet med människan i fokus

På samma sätt som Volvo Car Mobility arbetar med människan i fokus var briefen för det nya kontoret att utgå från mänskliga behov. Kombinerat med ledord som meningsfullt, modernt och hållbart fick detta sätta tonen för arbetet med de nya lokalerna i Stockholm. Reslutatet blev en aktivitetsbaserad planlösning i färgskala från mörkt blå, mjukt grönt och turkos till vinrött och aprikost samt generöst med växter och vintagemöbler för att skapa en mjuk, naturlig känsla.

Foto Henrik och Ruben Nero.

Sparrow & Weston må vara ett litet företag men de levererar stort! Maria Sarhammar guidade vårt team elegant och säkert genom flyttprocessen till vårt första egna kontor. Alla kände sig delaktiga och med på tåget. Vi fick ett personligt och funktionellt kontor, inrett med lyhördhet för våra behov och med en stor portion soul.
Tack!
— Bodil Eriksson VD, Volvo Car Mobility

HILDINGAVÄGEN
Ett hem i harmoni

I nära samarbete med trebarnsfamiljen på Hildingavägen i Djursholm har vi arbetat för att addera värme och personlighet i husets alla rum. När vårt uppdrag startade hade de en fantastisk bas med nyrenoverade ytor och alla större möbler på plats. Vi har därefter i med tät kontakt med kunden lagt till gardintextilier, mattor, belysning, konst och detaljer som plädar, kuddar, speglar och vaser i linje med deras önskemål och vision om ett mjukt och inbjudande hem. Under arbetets gång har ett vackert orangeri och gästlägenhet tillkommit där vi samarbetat kring utförande och möblering för att skapa en enhetlighet i uttryck och känsla med det befintliga huset. Det vackra huset står nu färdigt och bjuder på ytor för privat umgänge som familj, likväl som platser för större middagar och kalas.

Foto Ruben Nero.


MÄSTER SAMUELSGATAN
Den uppdaterade gentlemannen

Med flera bolag under samma tak och ett nytt varumärkesarbete på gång ville Mr Green ha en lokal som speglade vart bolaget är på väg. Ytterligare önskemål var egna arbetsrum parallellt med sittning i öppet landskap. Lösningen blev glasväggar med stålbalkar som skärmar av utan att störa siktlinjer eller hindra ljusinsläpp. Dessa, tillsammans med belysning i industristil och dova färger som grått och mörkblått skapade en känsla av New York-loft i den moderna och coola lokalen. För mer dynamik valdes möbler i naturfärgat läder, ljusgrå ull och skandinavisk ek. Idag är kunden inflyttad på en plats med gemensamma ytor som enkelt anpassas utifrån behov och ett grunduttryck som ger möjlighet att växa. 

Foto Henrik Nero.

I samband med vår flytt tog vi hjälp av Sparrow & Weston för att skapa en modern och inbjudande kontorsupplevelse. Vi letade efter kombinationen av öppet landskap och möjligheten att samarbeta mellan team i en vardagsrumskänsla. Allt med en elegant och modern känsla. Samarbetet fungerade fläckfritt och vi ger våra varmaste rekommendationer.
— Mattias Wedar, VD Mr Green Technology

MÅRDVÄGEN
En stilren mix av gammalt och nytt

För en familj i ett vackert 20-tals hus i Bromma handlade vårt uppdrag om att uppdatera ovanvåningens sovrum, tv-rum och arbetsrum samt göra en detaljerad plan med materialförslag för ett nytt badrum. Önskemålet handlade främst om att skapa en personlig och harmonisk miljö för hela våningsplanet. Lösningen blev en sammanhållen färgskala i vitt, grått och trä med accentfärger i blått och grönt. En hel del textilier i olika former adderades till samtliga rum och vi arbetade fram en mix av befintliga möbler uppblandat med nyinköp och vintagemöbler. Slutprodukten blev en enhetlig känsla mellan rummen med en hotellik känsla i sovrum och badrum.

Foto Ruben Nero.

Vi är oerhört nöjda med såväl samarbete som slutresultat! Maria är lyhörd för önskemål och behov, men samtidigt kreativ. Vi ger Sparrow & Weston våra varmaste rekommendationer.
— Mia & Mattias

INDUSTRIGATAN
Att komma hem på jobbet

Den digitala teknikbyrån Prototyp är kända för att erbjuda en bra balans mellan jobb och privatliv. Det ville vi återspegla i inredningen med briefen "att skapa en känsla av att komma hem". Den gamla industrilokalen som tidigare huserat ett kafferosteri målades om och industrispröjs sattes upp på existerande glasväggar för att spegla husets historia. Den råa stommen mjukades sedan upp med belysning, textilier och gröna växter. Möbler och accessoarer valdes utifrån förmågan att ge plats för kreativitet, men också med fokus på att kunna förändra och göra om - att se inredningen i sig som en levande prototyp. En nöjd kund arbetar nu i ett inbjudande kontor med fokus på naturmaterial och varma färger.

Foto Petter Fällström.

Vi tog hjälp av Sparrow & Weston för att skapa ett personligt kontor med känslan av att komma hem. De lyfte konceptet ytterligare genom att introducera naturmaterial som en motvikt till Prototyps digitalfokuserade vardag. Med en fantastisk fingertoppskänsla tog de fram ett förslag kring möblering, tapet och belysning som verkligen fångade och kommunicerade vilka vi på Prototyp är. Vårt kontor har gått från att vara en arbetsplats till att vara en trivselplats. Ett bättre resultat hade jag inte kunnat önska mig!
— Tobias Bard, VD Prototyp

UPPLANDSGATAN
Modern funktion för takvåning med twist

För en barnfamilj med designintresse var kombinationen slitstarka ytor och personlig touch viktig. En medvetenhet om miljö och hållbarhet öppnade upp för ytterligare en dimension i leveransen. Resultatet blev en mix av designklassiker som håller länge, vintagefynd från auktionshus och utbytbara textilier. Genom att använda en färgskala med grund i vitt och grått med accenter i rosa, blått och grönt skapade vi en harmonisk bas som kontrasteras med färgstarka detaljer och konst.

Foto Sparrow & Weston. 


INGMAR BERGMANS GATA
Nordisk exklusivitet hos fokuserad investerare

I en fastighet från 60-talet ligger Alma Property Partners lokaler. Med en stram bas i vitt och grått var önskemålet att skapa en representativ och mer inbjudande känsla i den nya lokalens interna och externa ytor. Högt läge och ljus flödande från två håll var en tacksam grund då vi tog fram en inredning i naturnära material och organiska former för att bryta av lokalens raka linjer. Textilier i en sober färgskala ton i ton med varumärkesidentiteten adderade funktion såväl som kontrast och lugn för ögat. Med ett affärsfokus på den nordiska marknaden valdes inredning från enbart svenska och nordiska varumärken. En conversation starter och ett bevis på att Alma Property Partners lever som de lär. Idag fungerar lokalen som knutpunkt för anställda och kunder från hela Norden.

Foto Jason Strong.


Några ord från våra kunder

Med proffsigt och samtidigt personligt bemötande lyssnade Sparrow & Weston på våra behov och idéer och hjälpte oss skapa ett hem med effektiv förvaring, mysfaktor och elegant touch. Vi skulle inte kunna vara nöjdare.
— Sara & Niklas Tygård, privatkunder
Otroligt högt grad av professionalitet, service och flexibilitet. Maria har en fantastisk förmåga att fånga in mina behov och min stil. Hon är ärlig, inlyssnande, professionell, tydlig och fokuserar 100 procent på mina preferenser vad gäller pris, kvalitet och känsla.
— Anna Felländer, privatkund
Varma rekommendationer! Är mycket nöjd med samarbetet som genomsyrades av stort engagemang och kunskap och även förståelse för diverse omständigheter.
— Kajsa Unge, Futurice Stockholm
Jättenöjd över samarbetet med Maria/Sparrow & Weston. Proffsig i alla lägen, engagerad, flexibel, lyhörd, punktlig och kreativ. Rekommenderas varmt!
— John Lindberg, privatkund
Hösten 2017 hjälpte Sparrow & Weston oss på Vinnovera att inreda loungen på vårt kontor. Tanken var att skapa en välkomnande plats för våra kunder, medarbetare och vänner. De har gjort ett fantastiskt jobb och har skapat ett rum med en varm vardagsrumskänsla som passar för både arbetsmöten och efter-jobb häng. Vi kan varmt rekommendera Sparrow & Weston för liknande uppdrag!
— Lina Jenkens, Vinnovera
Det är inte lätt att få fram idéer som snurrar runt i någons huvud, förstå vad de vill ha och sedan leverera utöver det med en oväntad twist. Men Sparrow & Weston löste det no sweat. Det är fint, quirky och bekvämt hos oss nu. Precis som vi hade tänkt oss.
— Marek & Charlotte, privatkunder

 

Utmärkelser

Vi är stolta vinnare av Houzz Awards 2017 i kategorin Service efter att ha fått fina betyg av våra kunder. Houzz nordenchef Marcus Hartwall beskriver vinnarna inom Service-kategorin med orden:

“Samtliga har utpekats som enastående inom sitt arbetsområde av vårt egna community som utgörs av bostadsägare och designentusiaster, som fått hjälp att förverkliga sina designdrömmar.”

Kontakta oss

Slå en signal eller maila oss för att höra mer om vad vi kan göra för just er.
Tillsammans hittar vi en lösning som passar er budget, tidplan och drömmar. 

Tel: +46708487536
Mail: hej@sparrowandweston.se

 
Maria Sarhammar i Stockholm, Stockholms län, SE på Houzz